Anketa

Stanje MMA sporta u BiH je:

Odlično - 11.3%
Zadovoljavajuće - 17%
Očajno - 71.7%

Oglasi

Dževad Poturak se oprostio od publike i završio svoju bogatu karijeru!

Pred kraj večerašnjeg dvoboja Dževada Poturka i Mamadoua Kete, Dževad je otišao u svoj ugao ringa, skinuta mu je rukavica i tako se zvanično oprostio od karijere.

"Mala smo zemlja, ali i veoma jaka. Dokazao sam da BiH ima veoma dobre borce, sjajne  ratnike... Ljudi,hvala vam svima. Htio sam da se borim do kraja protiv Kete, ali sam u jednom trenutku odlučio i rekao – dosta je. Ovim sportom sam se bavio jer  ga volim, a ne zbog novca. U narednom periodu, veoma brzo, moram se podvrgnuti operaciji srca. Još jednom vam svima hvala", kazao je Poturak uz suze.

Dževad Poturak jedan je od najboljih boraca u regiji sa skorom od 50 pobjeda i 23 poraza.30 mečeva je završio nokautom a pobjeđivao je Melvina Manhoefa, Daniela Ghitu, Jorgena Krutha.Nastupao je za najbolje svjetske organizacije kao što su K-1, It's Showtime i SuperKombat.Jedan od njegovih velikih uspjeha je i osvajanje K-1 Fighting Network turnira u Pragu kada je savladao tri protivnika u jednoj večeri.Kao dugogodišnji K-1 borac u ring je ulazio s velikim imenima poput Alistaira Overeema i Alexeya Ignashova. Početkom godine je nastupio na K-1 WGP-u u Zagrebu.Prvo je u rezervnoj borbi svladao Sergeja Lascenka, da bi zatim dobio priliku nastupiti i u polufinalu gdje ga je zaustavio Ismael Londt.


''No limit K-1 rules'' rezultati:

Dževad Poturak protiv Mamadou Kete - revijalno/ no contest
Bojan Džepina pobijedio Dženana Poturka, prekid u ekstra rundi
Adis Dadović pobijedio Selmina Derviševića, nokaut prva runda
Sanid Imamović pobijedio Elvira Behulovića, odlukom
Elmir Mehić pobijedio Nikolu Dimkovskog, nokaut prva runda
Haris Ćutuk pobijedio Igora Habića, nokaut prva runda
Dario Kadić pobijedio Mensura Murića, nokaut treća runda

Share
Copyright © 2012 Borba.ba | Sva prava zadržana Borba.ba

TFeNPnZinjvQnhYyDERxVQRAMLw